A1 formaat

Het A1 formaat kun je voor veel doeleinden gebruiken, bijvoorbeeld voor posters en banners. Vaak wordt dit papierformaat gebruikt voor zakelijke doeleinden binnen bedrijven en organisaties. Door de afmetingen van dit formaat valt de reclame goed op, en dit is wat ondernemers graag willen.

De lengte is de langste zijde en wordt op deze pagina weergegeven in mm en cm. Waarom is zijn de standaarden zoals ze zijn? De ISO (International Standardisation Organisation) is het instituut dat standaards vaststelt. Zo heeft het ISO bepaald dat een vel A0 precies 1 vierkante meter groot is en dat elk volgend vel precies de helft is van het vorige vel.

Wanneer is de naam van de serie ontwikkeld? De serie is ontwikkelt in begin 20ste eeuw. Het formaat van het papier geeft de afmetingen van een bepaald vel papier aan. Zo is een A4 vel 297 mm bij 210 mm en een A3 vel 420 mm bij 297 mm. Dit papierformaat wordt voornamelijk gebruikt voor groot formaat printers en posters.

 

Bekijk het A1 formaat in mm, cm, inches

Papierformatenposter

Klik op de afbeelding en bestel de gratis papierformatenposter van Drukwerkdeal.nl

 

Afmetingen A1 formaat

A1 formaat in mm:
breedte 594 mm x lengte 840 mm

A1 formaat in cm:
breedte 59,4 cm x lengte 84 cm

A1 formaat in inches:
breedte  23.39 inches x lengte 33.11 inches

 

Mogelijkheden A1 formaat

Het papierformaat A1 is een veel voorkomende maat bij het bestellen van drukwerk. Door de grote afmetingen is het geschikt voor reclame doeleinden voor zowel binnen als buiten. Alles kan gedrukt worden op dit papierformaat, door full colour technieken kan het volledig in kleur geprint worden.

  • Posters. Door het grote formaat is het zeer geschikt als formaat voor posters. Ideaal om te gebruiken op beurzen of als reclame boodschap op een raam van een winkel. Ook te gebruiken om het kantoor op te vrolijken met bijvoorbeeld een logo.
  • Stoepbordposters. Ideaal voor winkels en bedrijven, een reclamebord op de stoep voor de winkel. Zo maak je reclame die meteen opvalt, terwijl de kosten niet hoog zijn.
  • Onderleggers. Veel overheden en grote bedrijven werken met bureauonderleggers, dit is handig wanneer je een aantekening moet maken. De afmetingen zijn hier zeer geschikt voor omdat de onderlegger niet teveel ruimte inneem

 

Gewicht A1 papier

Het gewicht is zelf te bepalen wanneer je drukwerk gaat bestellen. Hoe hoger het gewicht, des te dikker is het papier. Het gewicht wordt per vierkante meter berekend. Het is vaak voordeliger om te kiezen voor een lichter gewicht papier, maar hier staat tegenover dat de kwaliteit door de dikte minder is dan wanneer je kiest voor een hoger gewicht. Vooraf dien je je af te vragen welk papier gewicht geschikt is, gebruik je het drukwerk eenmalig of voor langere termijn? Wil je weten welk papiergewicht geschikt is voor jouw drukwerk, maar twijfel je tussen de gewichten, dan is het aan te raden om te kiezen voor het aanbevolen gewicht. Tijdens je bestelling kan je het gewicht vinden wat wordt aangeraden bij je bestelling. Hieronder zie je de meest voorkomende gewichten.

115 grams 57,5 gram
135 grams (aanbevolen) 67,5 gram
250 grams 125 gram