B0 formaat

Je kunt het B0 papierformaat voor diverse doelen gebruiken. Omdat dit papierformaat een groot vel papier is, zie je dit dan ook vaak terug in reclameposters of bouwtekeningen. Dit is de grootste variant van de B-reeks. Op deze pagina kun je daarvan de afmeting in centimeters en millimeters bekijken.

Papierformaten

Klik om de formaten te bekijken

Door het brede assortiment van papierformaten, is er altijd een geschikt formaat dat voldoet aan de wensen en eisen voor jouw drukwerk of tekening. Het vel A0 kan bijvoorbeeld te klein zijn, dan kan dit papierformaat een uitkomst bieden.

Het uitgangspunt van de afmetingen verschilt ook bij de A- en B-formaten. Bij A0 papier is het oppervlakte 1 vierkante meter en bij deze variant is de lengte van de korte zijde 1 meter.

Lengte en breedte van het B0 formaat:

B0 afmetingen in mm:

  • breedte 1000 x lengte 1414 mm

B0 afmetingen in cm:

  • breedte 100,0 x lengte 141,4 cm

Inch:

  • 39.4 x 55.7 inches

Zoek je een nog groter formaat? Dan kan het Abri formaat een uitkomst bieden.

B0 formaat in lengte en breedte

Gewicht

B0 papier is in verschillende diktes verkrijgbaar. Hoe dikker het papier, hoe hoger het gewicht. Bij de verschillende drukwerkbedrijven kun je kiezen uit verschillende gewichten. Het gewicht wordt altijd aangegeven in gram, en geldt voor één vierkante meter papier. Als voorbeeld de drukkerij Drukwerkdeal. Daar kun je kiezen uit de volgende gewichten:

115 grams
135 grams (aanbevolen)
250 grams

Mogelijkheden

Je kunt dit papierformaat voor verschillende doeleinden gebruiken. Je kunt daarbij denken aan:

  • Posters. Het adverteren via posters wordt nog steeds veel gedaan. Wil jij ook opvallen met reclame? Dit formaat trekt door de grote afmetingen de juiste aandacht die je nodig hebt.
  • Bouwtekeningen. Het ontwerpen van een woning, tuin of kantoorindeling gebeurt altijd op schaal. Om details te kunnen zien heb je een groot formaat papier nodig. Bouwtekeningen of ontwerpen passen op dit papier zeer goed.
  • Schetspapier. Een grove schets van een schilderij of ontwerp is op dit papierformaat goed te doen. Het grote formaat zorgt ervoor dat jij vrijwel al je ideeën kwijt kunt.
  • Spandoeken. Aandacht trekken kan op verschillende manieren. Met een opvallende opdruk op een spandoek lukt dat zeker.