Formaat uitnodiging

Formaat uitnodiging

Het versturen van een uitnodiging voor een huwelijk of feest is een leuk vooruitzicht. Je kunt mensen op verschillende manieren uitnodigen. Het versturen van een uitnodigingskaart blijft één van de meest populaire methodes. Of je nu een grote of kleine kaart wilt versturen, een mooi en pakkend design zorgt ervoor dat iedereen er al zin in heeft! In het onderstaande artikel lees je meer over de verschillende afmetingen die een uitnodigingskaart kunnen hebben en voor welke gelegenheden de meeste uitnodigingen worden gebruikt.

Formaat uitnodiging

Het maken en versturen van een uitnodiging is een heus karwei dat vaak wordt onderschat. In het voortraject dien je de juiste adresgegevens te verzamelen en kun je ervoor kiezen om een etiket te maken die je vervolgens op de enveloppen kunt plakken. Dit scheelt veel tijd met schrijven en is voor iedereen goed leesbaar. Een uitnodiging is te bestellen in verschillende afmetingen. Het meest wordt er gekozen voor een standaard formaat van een wenskaartje. Dit is 11 x 17 centimeter.

Echter kun je er ook voor kiezen om een ander formaat uitnodiging te kiezen. Bij diverse bedrijven kun je online de mooiste uitnodigingen maken en versturen. Je kunt daarbij ook alvast de geadresseerden opgeven. Al het werk met betrekking tot de afhandeling en verzending worden daardoor uit handen genomen. In de onderstaande tabel kun je de overige uitnodigingskaart formaten bekijken.

Tabel met uitnodigingskaart formaten

Formaat:Afmeting in cm:Afmeting in mm:
Wenskaart11 x 17110 x 117
A514,8 x 21,0147 x 210
A610,5 x 14,8105 x 148
Din Large9,8 x 21,098 x 210
Carré M14,8 x 14,8148 x 148
Carré kaart13,5 x 13,5135 x 135

 

Vier je je verjaardag of geef je een feest met betrekking tot een huwelijk? Bij het versturen van een uitnodiging scoren deze twee gelegenheden het hoogst. Benieuwd welk formaat uitnodiging daarbij het meest wordt gebruikt? Lees dan verder.

Formaat uitnodiging huwelijkskaart

Een huwelijk is een groot feest met een flink prijskaartje. In de voorbereiden maak je een selectie van de mensen die je wilt uitnodigen voor de ceremonie en het feest erna. Je kunt daarbij kiezen voor verschillende formaten zodat je gasten de verschillende uitnodigingen goed uit elkaar kunnen houden. Ook eventuele personeelsleden kunnen op die manier goed zien naar welke ruimte de verschillende gasten moeten worden gebracht indien dat noodzakelijk is. In de tabel hierboven kun je zien dat je onder andere kunt kiezen voor een A6 formaat. Dit is een mooi handzaam formaat die in een gemiddeld zak van een broek of jas past. Gasten zullen dit formaat dan ook snel meenemen.

Ook zijn vierkante formaten erg chique. Er zijn voorbeeld kaarten die je kunt aanpassen met eigen tekst en foto zonder dat de layout verloren gaat. Heb je iemand in de familie of vrienden die goed is met een Photoshop programma en afbeeldingen kan aanpassen? Je kunt er dan ook voor kiezen om een eigen ontwerp te maken.

Formaat uitnodiging verjaardag

Ook een verjaardag is een reden tot feest. Wanneer iemand een jubileum viert omdat hij of zij bijvoorbeeld 30, 40, 50, 65 of 70 jaar wordt, kun je het groter vieren dan normaal. Reden om een mooie uitnodiging te versturen. Welk formaat uitnodiging verjaardag wordt nu het meest gebruikt? Vaak wordt het gecombineerd met een wenskaartje en zie je het formaat van 11 x 17 cm dan ook vaak terug.

Daarnaast kan er ook gekozen worden om een groter formaat te kiezen. Daarbij kun je denken aan het A5 formaat. Je kunt de voor en achterkant laten bedrukken met een mooie tekst en afbeelding. Een mooie uitnodiging zorgt er in de regel voor dat mensen met hoge verwachtingen naar het feest komen. Je kunt er ook voor kiezen om het A5 te laten dubbelvouwen. Er zijn met dit papierformaat verschillende mogelijkheden.