Hoe groot is een zakagenda?

Formaat zakagenda

Een papieren agenda wordt door de komst van de smartphone steeds minder gebruikt. Toch zie je dat een zakagenda nog door veel mensen wordt gebruikt. Het formaat zakagenda is anders dan een reguliere agenda Je kunt deze namelijk eenvoudig meenemen in je zak. Dat verklaart ook de naam. Hieronder lees je meer over de afmetingen van een zakagenda.

Hoe groot is een zakagenda?

Hoe groot is een zakagenda? Voor veel zakelijk gebruikt wordt een zakagenda als back-up gebruikt. Wanneer je aan het bellen bent, kun je niet eenvoudig een afspraak in je digitale agenda plaatsen. Ook het maken van een kleine aantekening gaat hierin erg eenvoudig. Bij de iets oudere doelgroep zie je het echter vaker in gebruik dan bij de jongeren.

Bij verschillende winkels en op verschillende websites kun je kiezen uit verschillende ontwerpen. Hou je meer van strak en eenvoudig dan zijn de zakelijke varianten voor jou het meest geschikt. Als je van kleur, franjes of andere tierelantijntjes dan heb je een zeer ruimte keuze. Van roze tot knal geel en van opgeplakte nep rozen tot een handig spiegeltje. De variaties zijn eindeloos binnen hetzelfde formaat van een zakagenda.

Formaat zakagenda

Je kunt het formaat van een zakagenda vergelijken met het A6 formaat. Het papierformaat met deze benaming heeft een afmeting van 148 x 105 mm (LxB). Je kunt het daardoor eenvoudig in een binnenzak doen van een colbert, jasje maar past ook prima in een kleine handtas.

Persoonlijke zakagenda

Bij verschillende bedrijven is het ook mogelijk om een eigen aenda te maken. Je kunt er dan zelf voor kiezen om een ontwerp te maken. Ook de binnenpagina’s kun je laten voorzien van foto’s of voorgedrukte aantekeningen. Het is daardoor ook mogelijk om een huisstijl te laten afdrukken. Erg leuk om te geven aan klanten als relatiegeschenk. Doordat de kosten vrij laag zijn, is het een goedkope manier van reclame maken. De klant zal het namelijk vaak gebruiken en daardoor bijna dagelijks worden herinnert aan het bedrijf waarvan het is gekregen.

Verschillende soorten:

Hieronder zie je de meest gekozen ontwerpen voor een agenda die je in je zak kunt meenemen. De meeste hebben zoals je kunt zien een handig weekoverzicht waardoor je snel kunt zien op welk moment van de week nog plek is voor een afspraak.