B6 formaat

Het B6 formaat wordt vooral gebruikt bij de zakelijke markt. Hierbij zijn flyers erg geliefd. Op deze pagina lees je meer informatie over het gewicht en de mogelijkheden van dit papierformaat.

Het B6 formaat wordt daarnaast ook veel gebruikt voor notitieblokken/aantekenblokjes. Dit formaat past namelijk in veel jaszakken of handtassen. Daarnaast kun je dit formaat ook erg eenvoudig uitdelen op beurzen of evenementen.

Papierformaten

Klik om de formaten te bekijken

Bekijk hier de B6 afmetingen >>

 

De zakelijke lezer weet dat reclame maken erg belangrijk is. Waarom zou je aan je klanten dan niet eens per jaar een aantal notitieboekjes geven voorzien van het logo van jullie en/ of van de klant? Dit papierformaat leent zich er namelijk prima voor.

Verhoudingen B6 formaat in millimeters:

B6 formaat in cm en mm >>

B6 afmetingen in mm:

–  125 mm breedte x 176 mm lengte

B6 afmetingen in cm:

–  12,5 cm breedte x 17,6 cm lengte

B6 formaat

B6 formaat

 

Gewicht

Het gewicht van dit papierformaat wordt vooral bepaald door de dikte van het papier. Een notitieboekje hoeft bijvoorbeeld minder dik papier te bevatten en een flyer of uitnodiging. Daarom kun je hieronder het gewicht zien van dit papierformaat in verschillende diktes.

30 grams 0,73 gram
60 grams (aanbevolen) 1,45 gram
80 grams 1,95 gram
115 grams 2,8 gram
135 grams 2,9 gram

Mogelijkheden

Er zijn vele producten mogelijk waarbij je dit papierformaat als uitgangspunt neemt. Je kunt met het drukwerk vele kanten op. Daarnaast kan drukwerk ook veelal op maat gemaakt worden. Toch kiezen mensen met het B6 formaat veelal voor de volgende producten:

  • Flyers. Je kunt flyers in verschillende formaten bestellen. Het formaat flyer is vooral afhankelijk van de hoeveelheid informatie die je erop wilt plaatsen. Heb jij een ontwerp dat past op dit formaat? Laat dan voordelig flyers bedrukken bij een drukkerij als Drukwerkdeal.nl.
  • Kalenders. Voor particulieren en zakelijke klanten kunnen kalenders erg handig zijn. Je kunt een persoonlijke kalender maken met eigen foto’s of zakelijke foto’s. Je kunt kiezen uit verschillende soorten kalenders zodat er altijd een mooi en geschikt ontwerp voor je tussen zit.
  • Menukaart. Lekker compact en geschikt om op elke tafel te plaatsen als bijvoorbeeld een borrelkaart of maandspecial.
  • Notitieboekjes. Schrijf jij wel eens een aantekening op een los blaadje? Je bent niet de enige! Het is echter veel handiger om een notitieboekje in dit papierformaat te bestellen. je stopt hem simpelweg in je jaszak of tas en je hebt het altijd bij de hand.
  • Kaarten. Het B6 formaat is ook prima geschikt voor het bedrukken van verschillende soorten kaarten. Dit kunnen entreekaarten zijn maar ook ansichtkaarten of verhuiskaarten. Er zijn vele mogelijkheden te bedenken.