B1 formaat

Dit formaat is ideaal voor zakelijke doeleinden. Het B1 formaat kan je daardoor prima gebruiken voor reclameborden en posters.

Je kunt dit papierformaat in een klikbord plaatsen. Hierdoor kun je buiten reclame maken met aanbiedingen of ‘specials’. Hieronder kun je de afmetingen van het papierformaat bekijken.

Papierformaten

Klik om de formaten te bekijken

Om zo efficiënt mogelijk te drukken, en ook kosten te besparen, is de keuze voor het juiste papierformaat erg belangrijk.

Je kunt meerdere opdrukken op één vel papier laten drukken en dit zelf of laten snijden. In veel gevallen is dit goedkoper dan aparte vellen laten drukken. Met de afmeting van de opdruk, en die van het papierformaat, kun jij de juiste keuze maken.

Lengte en breedte van het B1 formaat:

 

B1 afmetingen in mm:

  • Breedte 707 x lengte 1000 mm

B1 afmetingen in cm:

  • Breedte 70,7 x lengte 100,0 cm

B1 inch:

  • 27.8 x 39.4 inches

Lengte en Breedte B1 formaat

Gewicht

Het berekenen van het gewicht van een papierformaat, gaat op basis van de dikte. Er wordt altijd gemeten in het gewicht per vierkante meter papier. Dit papierformaat heeft een oppervlakte van 0,7 m2. Je kunt het gewicht van het papier gebruiken om te bereken hoe zwaar een bepaalde hoeveelheid drukwerk wordt. Bekijk hieronder de verschillende diktes en gewichten van het B1 formaat:

115 grams papier 80,5 gram
135 grams papier (aanbevolen) 94,5 gram
250 grams papier 175 gram

Mogelijkheden

Dit papierformaat is voor verschillende toepassingen te gebruiken. Voor grootverbruik of particulier kun je het B1 papier bestellen. Je kunt denken aan de volgende toepassingen:

  • Stoepborden. Bij veel winkels kom je stoepborden tegen. Vaak worden er op stoepborden actuele aanbiedingen getoond. Ook kom je de stoepborden tegen bij restaurants. Hierop zijn vaak de dag aanbiedingen of de menukaart te zien.
  • Posters. Voor particulieren of zakelijke klanten kun je posters op het formaat bestellen. Heb jij een foto die je wilt laten uitvergroten of een reclameposter? Dit formaat is er geschikt voor.
  • Textieldoeken. Een variant van canvasdoeken zijn textieldoeken. Dit materiaal zorgt voor haarscherp drukwerk. Textieldoeken kun je spannen op diverse soorten lijsten.
  • Spandoeken. Wat je ook wilt promoten, met een spandoek trek je zeker de aandacht. Je kunt spandoeken met deze afmetingen gebruiken om binnen of buiten de aandacht te trekken.