A5 formaat

Het A5 formaat wordt het meeste gebruikt voor flyers. Dit papierformaat is zeer handzaam en hierdoor geschikt voor flyers en uitdeelboekjes. Het voordeel van deze maat is dat mensen de flyer eenvoudig in de hand kunnen houden en lezen, ook een boekje is eenvoudig te bekijken. Formaten van papier worden vaak aangegeven met een A. Het grootste formaat is A0 daarna volgen A1 tot aan dit papierformaat.

Hoe hoger het cijfer achter de A, des te kleiner zijn de afmetingen. Dit formaat heeft een kleinere afmeting als je het vergelijkt met bijvoorbeeld A3 en A4. Op de website van drukwerkdeal kan je de afmetingen bekijken, je weet dan precies wat de juiste aanleverspecificaties zijn wanneer je drukwerk wil gaan bestellen.

 

Bekijk het A5 formaat in mm, cm, inches

Papierformatenposter

Klik op de afbeelding en bestel de gratis papierformatenposter van Drukwerkdeal.nl

 

Afmetingen A5 formaat

A5 formaat in mm:
breedte 148 mm x lengte 210 mm

A5 formaat in cm:
breedte 14,8 cm x lengte 21,0 cm

A5 formaat in inches:
breedte 5.8 inches x lengte 8.3 inches

 

Mogelijkheden A5 formaat

Met stip op nummer één staan flyers, vanwege het compacte formaat is het een populaire maat. Een flyer met deze afmetingen zijn makkelijk vast te houden en weg te geven. Veel verkochte producten zijn:

  • Flyers. Door de handzame afmetingen zeer populair. Flyers kunnen voor vele doeleinden worden gebruikt, zoals promotie of informatief.
  • Folders. Veel gebruikt door bedrijven, in een folder kan een nieuw product worden getoond of informatie worden verstrekt.
  • Brochures. Met een mooie brochure deel je belangrijke informatie eenvoudig binnen en buiten het bedrijf.
  • Foto’s. Net iets groter dan het formaat 13 x 18. Je kunt het zo mooi plaatsen in een lijstje zonder kans op een witrand.

 

A5 formaat pixels

De resolutie wordt bepaald door het aantal pixels. Over het algemeen is het zo dat de afbeelding scherper wordt naarmate er meer pixels per inch zijn. Dit wordt DPI of PPI genoemd. Het aantal pixels is belangrijk wanneer je bijvoorbeeld A5 flyers gaat bestellen. Het aantal pixels voor scherp drukwerk met een hoge resolutie kan je hieronder bekijken. Over het algemeen is 300 DPI voldoende voor een goede resolutie.

  • 96 DPI / PPI = 559 x 794
  • 300 DPI / PPI = 1748 x 2480
  • 600 DPI / PPI = 3508 x 4960
  • 1200 DPI / PPI = 6992 x 9921

 

A5 flyers pixels, dpi en resolutie

Bij het bestellen is het belangrijk dat de opdruk scherp op het papier gedrukt worden. De opdruk dient hiervoor op de juiste manier te worden aangeleverd. Veelal is 300 DPI voldoende om een mooie opdruk op dit formaat te drukken.

 

Gewicht A5 papier

Voor welk gewicht kan je het beste kiezen wanneer je drukwerk gaat bestellen met dit papierformaat? In de meeste gevallen betekend meer gewicht ook meer stevigheid doordat het papier dikker is. Dit geeft een luxere uitstraling aan het product. Kies voor het gewicht dat wordt aanbevolen door de drukker wanneer je twijfelt, dan ben je zeker van het gewicht waar de meeste mensen voor kiezen. Hieronder zie je een aantal veel voorkomende gewichten waar je uit kunt kiezen wanneer je in dit papierformaat bijvoorbeeld flyers gaat bestellen.

90 grams 2,9 gram
135 grams 4,3 gram
170 grams 5,4 gram
250 grams 7,9 gram