B5 formaat

Hoe groot is het papierformaat B5 en wat kun je hiermee doen? Deze pagina geeft antwoorden op die vragen. De afmeting van dit formaat kun je bekijken in centimeters en millimeters. Ook kun je het gewicht bekijken.

Je komt dit papierformaat vooral tegen in de zakelijke markt bij verschillende drukwerk producten. Je kunt daarbij denken aan clubbladen of brochures. Ook reclamefolders of een fotoboek kun je in dit formaat tegenkomen.

Papierformaten

Klik om de formaten te bekijken

Bekijk hier de B5 afmetingen >>

De afmetingen van de verschillende papierformaten zijn vastgesteld met een ISO norm. Voor het papier is de ISO 216 opgesteld. Wereldwijd worden daardoor dezelfde afmetingen gebruikt.

De afmeting van het B5 formaat:

Officieel formaat B5 papier in cm en mm >>

B5 afmetingen in mm:

–  breedte 176 x lengte 250 mm

B5 afmetingen in cm:

–  breedte 17,6 x lengte 25,0 cm

formaat B5

Formaat B5

Gewicht

Het gewicht van dit papierformaat is afhankelijk van verschillende factoren. Het meest gebruikte papier is de bekende 80 grams variant. Dit vindt je ook terug bij regulier printerpapier. Je kunt het papier ook in andere diktes krijgen. Hiervoor geldt dan wel een ander gewicht.

60 grams 2,9 gram
80 grams (aanbevolen) 3,9 gram
115 grams 5,6 gram
135 grams 5,9 gram

Mogelijkheden

Kleinere documenten zijn erg geliefd bij dit papierformaat. Je kunt daarbij denken aan flyers of ander reclamemateriaal. Hieronder kun je de meest gebruikte producten bekijken:

  • Flyers. Flyers zijn er om uit te delen of om neer te leggen. Je kunt met flyers veel informatie delen. Flyers zijn dan ook een veel gebruikte manier om reclame te maken.
  • Balie displays. Op een toonbank ben jij ze vast wel eens tegengekomen, een mooie display waar een kleine flyer of kaartje ligt. Dit is een balie display. B5 is daar een geschikt formaat voor.
  • Memoblokken. Het maken van aantekeningen doet de een meer dan de ander. Memoblokken zijn er voor gemaakt om notities op te schrijven. Je kunt memoblokken in je eigen huisstijl laten bedrukken. Dit is een mooie manier van reclame maken voor uw klanten.