A2 formaat

Het A2 formaat heeft de afmetingen die u in mm en cm kunt vinden op deze pagina. Het formaat is qua afmetingen heel erg geschikt voor displays, banners en posters. Als je graag een papierformaat A2 wilt laten drukken, dan kun je terecht bij diverse drukkerijen. Er zijn tal van mogelijkheden om het te gebruiken.

Het formaat wordt bijvoorbeeld veel gebruikt in de modewereld, voor een moodboard, schetsen of collages. Voor het meest scherpe resultaat dien je een professioneel bewerkingsprogramma te gebruiken. Het bijwerken van een JPG bestand gaat daarmee altijd zonder verlies van kwaliteit.

 

Bekijk het A2 formaat in mm, cm, inches

Papierformatenposter

Klik op de afbeelding en bestel de gratis papierformatenposter van Drukwerkdeal.nl

 

Afmetingen A2 formaat

A2 formaat in mm:
breedte 420 x lengte 594 mm

A2 formaat in cm:
breedte 42,0 x lengte 59,4 cm

A2 formaat in inches:
breedte 16.5 inches x lengte 23.4 inches

 

Mogelijkheden A2 formaat

Het papierformaat A2 wordt gebruikt in de drukwerkbranche. Het is een maat die gebruikt wordt voor het drukken van bijvoorbeeld posters. Alles kan worden gedrukt, door de nieuwste technieken is het mogelijk om in kleur tot de mooiste resultaten te komen. Ook kun je er boekwerken mee drukken in de vorm van Quarto of Octavo.

  • Posters. Het formaat is een ideale tussenmaat wanneer je niet te groot wilt, maar ook niet te klein. Een poster kan je gebruiken voor op een beurs of voor op kantoor.
  • Winkelruit reclame. Heb je een winkel en wil je reclame maken? Kies dan voor dit papierformaat wanneer je niet te overdreven wilt overkomen. Langslopende mensen zien de reclame, dit is daarom zeker een aanrader omdat de kosten laag zijn.
  • Foamboard. Dit is geschikt om te gebruiken voor of tijdens een presentatie. Het geeft een professionele uitstraling.
  • Onderleggers. Veel overheden en grote bedrijven werken met bureauonderleggers, dit is handig wanneer je een aantekening moet maken. De afmetingen zijn hier zeer geschikt voor omdat de onderlegger niet teveel ruimte inneemt.

 

Gewicht A2 papier

Het gewicht geeft aan hoe dik het papier is. Een papiersoort dat dikker is, heeft vaak een betere kwaliteit dan een dunnere variant. Dit wil echter niet zeggen dat je niet voor een laag gewicht moet kiezen. Je moet kijken waar je het drukwerk voor wil gaan gebruiken, is dat eenmalig of voor langere termijn. Als het voor een beurs is waarin je luxe wilt uitstralen, dan zou ik kiezen voor een zware variant. Dit is steviger en komt professioneler over. Weet je niet welk gewicht je moet kiezen? Ga dan voor het aanbevolen gewicht dat je kan zien tijdens je bestelling, in het geval van dit papierformaat poster is het aanbevolen om voor 135 gram te kiezen.

115 grams 28,8 gram
135 grams (aanbevolen) 33,8 gram
250 grams 62,5 gram