B3 formaat

Hoe groot is het papierformaat B3? Op deze pagina kun je de afmetingen van dit papierformaat bekijken. Voor drukwerk is het erg belangrijk dat je de juiste afmetingen hanteert. Het zou immers zonde zijn wanneer uw ontwerp niet volledig gebruikt kan worden op het dit papierformaat.

Op deze pagina kun je het formaat van het B3 papier in centimeters en millimeters bekijken. Niet alleen de afmeting maar ook de dikte en het het gewicht spelen een rol bij de keuze van een bepaalde papiersoort.

Papierformaten

Klik om de formaten te bekijken

Het ontwerpen van een opdruk kunt u zelf doen, maar ook uitbesteden aan een ontwerpbureau. Als je een bepaald formaat wilt gebruiken voor drukwerk in een huisstijl of voor reclameborden, dan moet je de juiste maten gebruiken zodat een ontwerp haarscherp afgedrukt kan worden.

Verhoudingen van het papierformaat B3:

 

B3 afmetingen in mm:

–  breedte 353 x lengte 500 mm

B3 afmetingen in cm:

–  breedte 35,3 x lengte 50,0 cm

B3 formaat lengte en breedte in mm

Gewicht

Het gewicht van papier is afhankelijk van het type papier en het gewicht. Wil je normaal papier of papier dat ook waterbestendig is? Deze laatste zal per vel zwaarder wegen dan een normaal vel papier. Hoe dikker het papier, hoe zwaarder het wordt. Gelukkig worden er bij de drukkerijen gewerkt met standaard gewichten waaruit je kunt kiezen. Het meest worden de onderstaande voor dit papierformaat gekozen:

115 grams 20,2 gram
135 grams (aanbevolen) 23,7 gram
250 grams 43,8 gram

Mogelijkheden

Het papierformaat B3 wordt vooral gebruikt voor het bedrukken van reclameborden en groot formaat stickers. Hieronder lees je meer over de toepassingen waarvoor het B3 papier geschikt is.

  • Stickers. Het ontwerpen van groot formaat stickers kan voor allerlei doeleinden. Wil je iets promoten of een aankondiging doen? Met stickers kun je dit eenvoudig, voordelig en opvallend doen.
  • Tabloid. Alhoewel het Tabloid formaat iets kleiner is, kun je dit wel als basis gebruiken. Je kunt de veiligheidsmarge aanhouden zodat geen enkel stuk opdruk verloren gaat.
  • Reclameborden. Aandacht trekken doe je door aantrekkelijke teksten of scherpe prijzen te tonen aan het publiek. Dit kan uitstekend in reclameborden. De reclameborden zijn er in verschillende afmetingen zodat deze op verschillende plaatsen worden neergezet.
  • Menukaarten. Een mooie drie of vierluik menukaart vraagt om een bepaalde afmeting van papier. Je kunt dit papierformaat ook gebruiken voor het ontwerpen van een eigen formaat menukaart. Presenteer je gerechten op een mooie en unieke wijze.