A6 formaat

De afmetingen van het papierformaat A6 zijn in cm en mm te vinden op deze pagina. Waar kan je dit papier het beste voor gebruiken? Dit formaat is uitstekend geschikt voor promotionele doeleinden zoals flyers en boekjes. Ook is dit formaat geschikt voor notitieblokjes omdat het makkelijk uit te delen is. Qua drukwerk is dit papierformaat een veelgebruikte keuze. De afmetingen van het papierformaat A6 lenen zich ook goed voor onder andere stickers.

Online stickers kun je maken op de site van Drukwerkdeal, hier kun je zeer voordelig drukwerk bestellen. De stickers zijn te maken in verschillende vormen, zo kan je kiezen voor ronde stickers maar ook voor vierkante stickers. Erg leuk om te maken voor je bedrijf.

 

Bekijk het A6 formaat in mm, cm, inches

Papierformatenposter

Klik op de afbeelding en bestel de gratis papierformatenposter van Drukwerkdeal.nl

 

Afmetingen A6 formaat

A6 afmeting in mm:
breedte 105 x lengte 148 mm

A6 afmeting in cm:
breedte 10,5 x lengte 14,8 cm

A6 afmeting in inches:
breedte 4.1 inches x lengte 5.8 inches

 

Mogelijkheden A6 formaat

Je kunt dit papierformaat voor verschillende toepassingen gebruiken. Veelal reclamegericht wordt dit formaat gebruikt. Bekijk hieronder de meest gebruikte mogelijkheden voor dit formaat.

  • Etiketten. Wil je duidelijk etiketten bedrukken? Dit is dan het perfecte formaat.
  • Entreekaarten. Voor een besloten evenement is het gebruik van entreebewijzen erg belangrijk. Je kunt entreebewijzen ook laten nummeren zodat kopiëren niet mogelijk is.
  • Doordruksets. De bekende doordrukformulieren zijn er in grote en kleine varianten. Dit papierformaat is het kleinste formaat dat je daarvoor kunt gebruiken.
  • Menukaarten. Plaats dit compacte kaartje op een tafel met vingerfood of speciale aanbiedingen.
  • Uitnodigingen. Als je uitnodigingen gaat versturen, wil je natuurlijk dat deze niet te groot zijn. Laat mooie uitnodigingen afdrukken bij Drukwerkdeal.nl.

 

Gewicht A6 papier

Tijdens het bestellen van drukwerk in deze maatvoering kan je kiezen uit verschillende gewichten. Welk gewicht past het beste bij jouw product? Het gewicht heeft te maken met de dikte van het papier. Dikker papier heeft doorgaans een luxere uitstraling maar is ook duurder. Je moet zelf een afweging maken wat je wensen zijn en welk budget daarbij past. In onderstaande tabel zijn we uitgegaan van flyers.

90 grams 2,9 gram
135 grams 4,3 gram
170 grams 5,4 gram
300 grams 9,4 gram