A7 formaat

Het papierformaat A7 heeft een specifieke afmeting. Deze afmeting is vastgelegd in de ISO 216. Op deze pagina kun je de afmetingen bekijken in centimeters en millimeters.

Je kunt dit papierformaat voor verschillende doeleinden gebruiken. Te denken valt dan aan kleine flyers of notitieboekjes. Ook stickers maken vaak gebruik van dit formaat papier. Verderop deze pagina kun je de meest gebuikte toepassingen bekijken.

Papierformaten

Klik om de formaten te bekijken

 

Lees ook wat de aanleverspecificaties zijn bij dit formaat wanneer je drukwerk wilt gaan bestellen. Je kunt daarnaast verschillende diktes kiezen.

 

Dit is afhankelijk van je wensen. Meer over het gewicht lees je verderop deze pagina. Het wordt veel gebruikt voor de zakelijke markt. Door het compacte formaat is het bij uitstek geschikt om te gebruiken voor promotionele doeleinden.

A7 formaat en afmetingen

Stickers of boekjes zijn hier een voorbeeld van.

Lengte en breedte A7 papier:

 

A7 afmeting in mm:

  • breedte 74 x lengte 105 mm

A7 afmeting in cm:

  • breedte 7,4 x lengte 10,5 cm

A7 inch:

  • 2.9 x 4.1 inches

 

A7 formaat in millimeters

Gewicht

Het gewicht van een papierformaat wordt bepaald door 3 factoren, namelijk de afmeting, de dikte en het soort papier. Voor drukwerk wordt in veel gevallen gebruik gemaakt van houtvrij gesatineerd papier. Bekijk hieronder de verschillende diktes van het papier:

90 grams 1,45 gram
135 grams 2,15 gram
170 grams 2,7 gram
300 grams 4,7 gram

Mogelijkheden

Wat kun je doen met dit formaat papier? Er zijn vele mogelijkheden waarvoor je dit papierformaat kunt gebruiken. Veelal is de zakelijke markt het afzet gebied.

  • Flyers. Full color of PMS kleuren kun je gebruiken voor het bedrukken van flyers. Ontwerp eenvoudig je eigen flyer en laat dit voordelig bedrukken.
  • Reactieformulieren. Heb je een hotel of restaurant? Dan wil je vast en zeker weten wat de reacties zijn. Dit kun je laten invullen op een reactieformulier. Je kunt dit formulier bij de rekening geven of op een hotelkamer leggen.
  • Menukaarten. De kleine of grote kaart kun je laten bedrukken op een menukaart. Het handzame formaat zorgt ervoor dat je klanten het snel kunnen lezen.
  • Kalenders. Een kalender op het bureau of aan de wand met eigen foto’s of tekst? Op dit papierformaat is het allemaal mogelijk. Bekijk de mogelijkheden op Drukwerkdeal.nl
Laatste update: dinsdag 12 september 2017
A7 formaat
4.2 sterren met 58 stemmen