A7 formaat

Het papierformaat A7 heeft een specifieke afmeting. Deze afmeting is vastgelegd in de ISO 216. Op deze pagina kun je de afmetingen bekijken in centimeters en millimeters.

Je kunt dit papierformaat voor verschillende doeleinden gebruiken. Te denken valt dan aan kleine flyers of notitieboekjes. Ook stickers maken vaak gebruik van dit formaat papier. Verderop deze pagina kun je de meest gebuikte toepassingen bekijken. Lees ook wat de aanleverspecificaties zijn bij dit formaat wanneer je drukwerk wilt gaan bestellen. Je kunt daarnaast verschillende diktes kiezen.

 

Bekijk het A7 formaat in mm, cm, inches

Papierformatenposter

Klik op de afbeelding en bestel de gratis papierformatenposter van Drukwerkdeal.nl

 

Afmetingen A7 formaat

A7 afmeting in mm:
breedte 74 mm x lengte 105 mm

A7 afmeting in cm:
breedte 7,4 cm x lengte 10,5 cm

A7 afmeting in inches:
breedte 2.9 inches x lengte 4.1 inches

 

Mogelijkheden A7 formaat

Wat kun je doen met dit formaat papier? Er zijn vele mogelijkheden waarvoor je dit papierformaat kunt gebruiken. Veelal is de zakelijke markt het afzet gebied.

  • Flyers. Full color of PMS kleuren kun je gebruiken voor het bedrukken van flyers. Ontwerp eenvoudig je eigen flyer en laat dit voordelig bedrukken.
  • Tickets. Voor een besloten evenement is het gebruik van tickets erg belangrijk. Je kunt entreebewijzen ook laten nummeren zodat kopiĆ«ren niet mogelijk is.
  • Menukaarten. De kleine of grote kaart kun je laten bedrukken op een menukaart. Het handzame formaat zorgt ervoor dat je klanten het snel kunnen lezen.
  • Kalenders. Een kalender op het bureau of aan de wand met eigen foto’s of tekst? Op dit papierformaat is het allemaal mogelijk. Bekijk de mogelijkheden op Drukwerkdeal.nl.

 

Gewicht A7 papier

Het gewicht van een papierformaat wordt bepaald door 3 factoren, namelijk de afmeting, de dikte en het soort papier. Voor drukwerk wordt in veel gevallen gebruik gemaakt van houtvrij gesatineerd papier. Bekijk hieronder de verschillende diktes van het papier:

90 grams 1,45 gram
135 grams 2,15 gram
170 grams 2,7 gram
300 grams 4,7 gram