B2 formaat

Het B2 formaat is perfect voor poster, banners of flyers. Veel mensen weten niet de exacte afmeting van dit formaat. Op deze pagina is dit papierformaat in cm en mm bekijken.

Ook het gewicht van dit papierformaat kun je op deze pagina zien. Hoe zwaar is één vel van dit papier? Op die manier kun je eenvoudig uitrekenen hoeveel een pakket met vellen gaat wegen. Dit is erg handig wanneer u het wilt verzenden per post.

Papierformaten

Klik om de formaten te bekijken

Het is aan te raden om het papierformaat B2 vooraf goed te bekijken wanneer u drukwerk gaat bestellen. U weet op deze manier precies welk formaat u nodig heeft en u kunt uw ontwerp hierop aanpassen.

Verhoudingen B2 formaat:

 

B2 afmetingen in mm:

  • breedte 500 x lengte 707 mm

B2 afmetingen in cm:

  • breedte 50,0 x lengte 70,7 cm

B2 inch:

  • 19.7 x 27.8 inches

Gewicht

Je kunt het papierformaat voor verschillende toepassingen gebruiken. Het is daardoor logisch dat het in verschillende diktes te bestellen is. Je wilt immers dat een moodboard blijft staan, en een schets wil je wellicht oprollen om mee te nemen. De meest gebuikte gewichten van dit papierformaat kun je hieronder bekijken.

115 grams 40,3 gram
135 grams 47,3 gram
250 grams 87,5 gram

Mogelijkheden

Het papierformaat B2 is een groot formaat dat je veel terug ziet in reclamemateriaal. Naast de reclameborden en posters kun je dit papierformaat ook gebruiken voor kleinere spandoeken of textieldoeken. Ook het bedrukken van een boekwerk kan met dit formaat met de druktechniek Folio. Hieronder zie je waarvoor dit papierformaat het meest wordt gebruikt:

  • Reclameborden. Het trekken van de aandacht van potentiële klanten is voor veel winkels erg belangrijk. Je wilt immers zo veel mogelijk verkopen. Door gebruik te maken van reclameborden met deze afmeting, lukt dit zeker.
  • Raamstickers. Als je geen ruimte hebt voor reclameborden kun je ook gebruik maken van raamstickers. Je kunt raamstickers aan de binnenkant of buitenkant van de ramen plakken. Raamstickers trekken altijd veel aandacht van mensen.
  • Banners. Wil je een groot formaat banner ophangen bij een raam of winkelpui? Dit formaat biedt er volop ruimte voor.
  • Spandoeken. Op verschillende manieren kun je reclame maken. Met spandoeken bijvoorbeeld kun je aan de gevel van de winkel, of in een winkel een actie promoten. Spandoeken zijn er ook in de vorm van gevelvlaggen.
  • Tekenpapier. Zit jij veel achter een tekentafel? Wellicht ontwerp jij wel tuinen of inrichtingen. Met tekenpapier van deze grootte heb jij genoeg ruimte om al je creativiteit los te laten.