Papierformaat visitekaartje

Wat is het papierformaat van een visitekaartje? Dit is een veelgestelde vraag, vandaar dat wij hiervoor een overzicht gemaakt hebben. Er is een standaard papierformaat die daarvoor wordt gebruikt. Het papierformaat komt in de buurt van A8. Echter heeft dit formaat net een iets grotere afmeting. Op deze pagina kun je de afmetingen bekijken.

Papierformaten

Klik om de formaten te bekijken

Bekijk hier de afmetingen >>

Formaat van een visitekaartje

Het formaat van een visitekaartje heeft een vaste afmeting waardoor bijna iedereen een zelfde formaat heeft. Dit heeft als voordeel dat er mapjes en hoesjes gemaakt worden waar je deze allemaal in kunt bewaren. Er zijn standaard versies, maar ook versies die je kunt openklappen. Deze hebben een dubbel zo grote oppervlakte als het standaard kaartje. Groter betekend echter niet altijd beter. Wil jij je ontwerp iets aanpassen? Een JPG bestand aanpassen kan eenvoudig met het juiste programma.

Afmeting in mm:

  • 85 x 55 millimeter (lengte x breedte)

Afmeting in cm:

  • 8,5 x 5,5 centimeter (lengte x breedte)

Het visitekaartje kan enkelzijdig of dubbelzijdig worden bedrukt. Daarnaast kunt u nog kiezen om het in PMS kleuren te laten bedrukken of in Full color. Het eerstgenoemde is vaak goedkoper dan full color bedrukken. De kaartjes hebben geen groot oppervlakte. Hierdoor is het bedrukken ervan goedkoop en snel klaar. Bij bijna alle drukwerkbedrijven heeft u de bestelling morgen al in huis.

Formaat in pixels

De opbouw kan met behulp van pixels worden berekend. Hoe hoger de DPI (aantal pixels per inch) hoe meer pixels, hoe mooier de opdruk. Een standaard resolutie is meestal voldoende. Het formaat in pixels komt daarom uit op 1004 x 650 pixels. Voor het ontwerpen kunt u gebruik maken van verschillende sjablonen die u gratis kunt downloaden. Op die manier zit u qua pixels altijd goed. Gebruik deze voorbeelden om zelf mooie ontwerpen te maken en ze vervolgens voordelig en snel online te bestellen.