Formaat banner

Met een goede banner val je op. Er zijn banners in allerlei formaten en in diverse prijsklassen. Of u nu voor een beurs een banner wilt om een bepaald product of dienst te promoten, of een groot formaat banner om bijvoorbeeld een nieuw te bouwen woningblok wilt presenteren, de mogelijkheden zijn erg breed. In deze blog lees je meer over de verschillende soorten en formaten van banners. Ook lees je voor welke toepassingen het gebruikt kan worden.

Banners in alle formaten

Het formaat van een banner is sterkafhankelijk van het doel waarvoor je hem gaat gebruiken. Op een beurs kun je een banner op maat plaatsen. Deze past zo precies bij je stand. Heb je een kleine stand of wil je op een grote stand een bepaald product of dienst extra in de aandacht zetten? Een banner van het type L, X of Roll up is dan geschikt. Wil je een volledige achtergrond creëren op de beurs? Het is dan verstandig om een steigerframe te kiezen. Je kunt er ook voor kiezen om een ‘standaard’ spandoek te laten bedrukken.

Banner formaten

De banner formaten zijn afhankelijk van het type dat je kiest. Het grote voordeel van bijvoorbeeld van de Roll up banners is dat je ze in hun eigen kast kunt oprollen. Eenmaal ingerold is het een klein en handzaam formaat. Het opzetten is binnen enkele seconden gebeurd. Een levensgrote banner trekt al snel de aandacht van (potentiële) klanten. Hieronder lees je meer informatie over de banner formaten met de afmeting in cm en mm.

L en X bannersFormaat  L en X banners

Een L banner wordt veel gebruikt bij bedrijven. Het is erg eenvoudig om te gebruiken en het opzetten en afbreken is binnen enkele minuten geregeld. Het formaat L banner is afhankelijk van uw wensen. Een enkele variant heeft een breedte van 90 centimeter.

Je kunt er vervolgens nog voor kiezen om de banner aan twee kanten te laten bedrukken. Wilt u echt opvallen? het formaat L banner XL is dan geschikt. Het heeft een formaat van 240 x 200 en is voorzien van spotverlichting aan de bovenkant.

Met het openbaar vervoer onderweg en wil je toch een banner meenemen? De keuze voor X banners is dan een goede keuze. Geen zware frames maar een lichtgewicht frame waarbij het doek tussen de hoeken wordt gespannen. Het formaat kan net als bij de andere ook worden gekozen. Je kunt daarbij kiezen uit een breedte van: 45, 55, 60 of 80 centimeter. De hoogte ligt tussen de 150 en 200 centimeter in.

Roll up banner

Formaat roll up banners

Als u snel een banner wilt opzetten en afbreken dan zijn de Roll up banners een goede keuze. Het formaat roll up banners is afhankelijk van de wens. Zo kun je kiezen uit een smal model die 85 centimeter breed is en 200 centimeter hoog.

Breder kan uiteraard ook. 100 en 120 centimeter breed behoort ook tot de mogelijkheden. Nog groter gewild? de XXL versie is 200cm breed en 300cm hoog! Ook dit grote reclameobject is binnen een minuut opgezet. Veel sneller dan de andere varianten.

Hekwerk bannerFormaat hekwerkbanners

Bouwhekken saai? Niet wanneer je er een mooi doek in hangt. Je kunt een bouwplaats afschermen met deze doeken om ongewenste bezoekers buiten te houden, maar je kunt dezelfde hekken ook gebruiken om een presentatie te geven over de toekomst van het te bouwen gebouw. Je komt deze hekwerkbanners dan ook op verschillende bouwplaatsen en evenementen tegen.

Het is leverbaar in de meest gangbare maten waardoor het op een standaard hekwerk past. Zowel de lage versies die je aan elkaar kunt koppelen, als de hoge hekwerken die rondom bouwplaatsen worden gezet. Het formaat hekwerkbanner is voor een bouwhek 338 x 174 centimeter en voor een normaal hekwerk 215 x 73 centimeter.

Steigerframe bannerFormaat steigerframe

Wie groot denkt, komt al snel uit bij een steigerframebanner. Jij bepaalt de afmeting. Je kunt het dubbelzijdig laten bedrukken waardoor je het maximale haalt uit het oppervlakte.

Het formaat steigerframe banner is ook mogelijk met standaard maten. Daarbij kun je denken aan de formaten:

  • 300×200 cm,
  • 200×200 cm,
  • 150 x 200 cm,
  • 120 x 200 cm,
  • 100 x 200 cm,
  • 85 x 200 cm.

Voor elke situatie kun je op die manier een geschikte afmeting vinden. Erg handig voor evenementen of te gebruiken als gevelreclame.

Je kunt het doek ook los van het frame bestellen. Dit scheelt in de kosten.