Hoe groot is het papierformaat SRA3?

Papierformaat SRA3

Bij het bestellen van drukwerk kun je kiezen uit verschillende papierformaten. De meest bekende formaten kun je herkennen aan de A of B gevolgd door een cijfer. Naast deze courante papierformaten kun je er ook voor kiezen voor het papierformaat SRA3 met een grotere marge. Hierdoor heb je meer ruimte om een bepaald ontwerp te laten afdrukken en kan het later op maat worden gesneden.

Afmeting SRA3 formaat

Op deze pagina kun je relevante informatie lezen over het papierformaat SRA3. De afmeting in cm, mm en het aantal pixels zijn erg handig om te weten zodat je een ontwerp kan maken of laten maken dat precies binnen de veiligheidsmarge van het papier past. Naast de afmetingen kun je ook zien welke gewichten (gram per m2 oppervlakte) je kunt kiezen.

Je kunt het formaat gebruiken voor verschillende toepassingen. Denk daarbij aan posters, reclameborden, placemats en menukaarten. Ook voor het drukwerk van boeken is dit erg geschikt. Doordat het iets groter is dan het A3, heb je meer ruimte voor het vouwen en snijden indien je gebruik maakt van de Quarto of Octavo techniek.

Groter dan het A3 formaat

Het papierformaat SRA3 heeft een iets grotere afmeting dan van het standaard papierformaat A3. Het SRA3 formaat is 23 mm breder en 30 mm langer dan het zojuist genoemde papierformaat. Hieronder kun je zien wat de specifieke afmetingen zijn in cm en mm.

SRA3 formaat in cm:

  • Breedte 32 x Hoogte 45 cm

SRA3 formaat in mm:

  • Breedte 320 x Hoogte 450 mm

SRA3 formaat in pixels:

  • 150 DPI: 1888 x 2655
  • 300 DPI: 3776 x 5310

Gewicht

De dikte van het papier zorgt voor een bepaald gewicht. Hoe dikker het papier is, hoe zwaarder het wordt. Het gewicht van papier wordt altijd aangeduid in grammen per vierkante meter. In de volksmond wordt het ‘grams’ genoemd.

Printerpapier wordt bijvoorbeeld veel verkocht met een gewicht van 80 gram. Posters en reclameborden worden op dikker papier gedrukt. Hierdoor is het steviger en gaat het langer mee. Indien je wilt kiezen om het papierformaat SRA3 te gebruiken voor het drukken van boeken, is een dunner en lichter papier aan te raden. Er zijn verschillende drukkerijen waar je dit kunt kiezen.

Een offerte opvragen voor een grotere oplage zorgt ervoor dat je de verschillende gewichten en de daarbij horende kosten overzichtelijk een eenvoudig op papier kunt vergelijken.